РЕТОРТ пакування (для стерилізації в автоклаві)
- Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 85мкм (для стерилізації) 33326,15 грнВ наявності Оптом і в роздріб
- Дой-пак РЕТОРТ 95х140х20 СРІБЛО 85мкм (для стерилізації в автоклаві) 33313,43 грнВ наявності Оптом і в роздріб
- Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві)) 33857,80 грнВ наявності Оптом і в роздріб
- НовинкаДой-пак РЕТОРТ 140х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 85мкм (для стерилізації в автоклаві) 33906,11 грнВ наявності Оптом і в роздріб
- Дой-пак РЕТОРТ 140х210х45 ЗЕЛЕНИЙ 130 мкм (для стерилізації в автоклаві) 40207,57 грнВ наявності Оптом і в роздріб
- Воронка-лійка пластикова 100мм, діаметр носика 24мм (для сипучих та рідких продуктів) 3891200 грнВ наявності
Реторт-пакет — це харчова упаковка, яка використовується як альтернатива консервним банкам при виготовленні консервів. Реторт-пакет складається з декількох плівкових шарів, здатних витримати високі температури при стерилізації в автоклаві. за звичай пакет складається з 4-х шарів, а саме:

Технологічний процес фасування в реторт-пакети не відрізняється від стандартного для гнучкої упаковки і полягає в дозуванні продукту в сформований пакет та герметичному його запаюванні за допомогою обладнання для запайки швів пакету.
Продукти в реторт-пакетах нагріваються з метою знищення мікроорганізмів, що знаходяться в продукті. Багато бактерій, які завдають шкоди продукту, формують спори з дуже високою стійкістю до нагрівання. При цьому час термообробки залежить від виду продукту, його маси і структури ламінату упаковки. Так, наприклад, термін зберігання продукту в пакетах, що мають в своєму складі алюмінієву фольгу становить 2-4 роки, тоді як в інших пакетах - 6-18 місяців. Для порівняння процесів стерилізації різних продуктів при певних рівних умовах прийнятий такий показник, як мінімальний час термообробки, наприклад:
- супи нагріваються швидше в порівнянні з тушкованими бобами і томатними пастами;
- великі (об'ємні) пакети нагріваються і охолоджуються повільніше, ніж малі пакети;
- 36 хв - надмірний час процесу для всіх продуктів в пакетах, об"єм яких становить 200 мл; достатній для всіх продуктів в пакетах 450 мл; недостатній для всіх продуктів в пакетах об'ємом 1 л.
Найбільш критичним етапом процесу стерилізації є зниження тиску в автоклаві після закінчення стерилізації. Це обумовлено необхідністю вирівнювання тиску в автоклаві і всередині закритого пакета. Недотримання цієї умови може призвести до порушення герметичності упаковки.
Реторт-пакети використовуються для продуктів, які потребують стерилізацію, такі як: консервований корм для тварин, дитяче харчування (овочеві і фруктові пюре, супчики, макарони і крупи з м'ясом, м'ясо, паштети), приправи, пасти, соуси, бобові продукти, різні страви з рису, гасіння, супи, гамбургери, стейки, фрикадельки, м'ясо з приправами, м'ясо в олії, риба з приправами, риба в олії, овочеві консерви, грибні страви, готові приправлені страви різних морепродуктів, готові соуси .